05 12 2019
Budimex Nieruchomości rozdaje domy na święta!

We Wrocławiu, Poznaniu i Krakowie rusza pilotażowa akcja „Dom na święta”, dzięki której zwierzęta w schroniskach mogą spędzić zimę w ciepłych, komfortowych warunkach. Budimex Nieruchomości za każdą podpisaną w grudniu umowę zakupu mieszkania w wymienionych miastach zapewni budę dla podopiecznych z lokalnych schronisk.

Nadchodzi szczególny czas. W okresie świątecznym jesteśmy szczęśliwi i chcemy dzielić się tą radością z innymi, stąd też narodził się pomysł, by spełnić marzenia o domu nie tylko dla samych siebie, lecz tych najbardziej potrzebujących – zwierząt, które nie zawsze mają tyle szczęścia. Dom to przecież nie tylko ściany; to przede wszystkim jego atmosfera, poczucie bezpieczeństwa i ciepła.

Liczymy, że akcja zwróci uwagę na szerszy problem, jakim jest sytuacja bezpańskich zwierząt. Istotna jest zarówno doraźna pomoc i poprawa warunków życia (zwłaszcza w trudnych zimowych miesiącach), ale również zachęcenie do adoptowania pupili i odmienienia ich losu.

Akcja obejmuje osiedla w: Poznaniu – Famma Dąbrowskiego, Na Smolnej; Krakowie – Fredry 6, Nowa Myśliwska oraz Wrocławiu – Nowy Grabiszyn. Za każdy zakup mieszkania, który zostanie zwieńczony podpisaniem umowy deweloperskiej w grudniu tego roku, Budimex Nieruchomości przeznaczy środki na wyposażenie potrzebujących schronisk z najbliższej okolicy w budy dla psów – aby jeszcze tej zimy otrzymały ciepłe i bezpieczne schronienie.

W przyszłości planujemy kolejne edycje w innych miastach Polski.

***

W akcję może włączyć się każdy, fundując karmę, akcesoria do pielęgnacji zwierząt, koce czy legowiska. Osoby, które chciałyby pomóc, prosimy o kontakt: kontakt@domnaswieta.pl. W odpowiedzi przekażemy szczegóły dot. możliwości wsparcia wybranego schroniska. Szczegóły akcji i regulamin dostępne na: www.domnaswieta.pl

Inne aktualności dla Budimex Nieruchomości

21 05 2020
Stawiamy na bezpieczeństwo
Nie zwalniamy tempa. Prace prowadzimy na wszystkich budowach. - Duży kapitał własny, doświadczenie i tradycja oraz tysiące oddanych mieszkań są [...]
09 04 2020
Zadbaj o bezpieczeństwo swoje i swoich najbliższych!
Pobierz plakat do wydrukowania
14 01 2020
Wywiad z Damianem Kapitanem, prezesem BXN
W wywiadzie z Parkietem prezes Budimeksu Nieruchomości mówi o planach na 2020 rok, rynku i cenach.