14 02 2020
Poznajcie „Słowackiego 77” w Gdańsku

Nowe, kameralne gdańskie osiedle jest doskonałą propozycją m. in. dla rodzin. Zalet ma wiele – jedna z nich to możliwość zamieszkania w otulinie parku krajobrazowego!

Kameralnie i rodzinnie

Całość to jedynie dwa niewysokie budynki z 73 mieszkaniami (1-4-pokojowe). Będzie więc sąsiedzko, przyjaźnie i bezpiecznie. Teren wewnętrzny będzie dostępny jedynie dla mieszkańców i ich gości.

Posadowienie osiedla na skarpie pozwoli ciekawie zaaranżować teren wewnętrzny. Architekci krajobrazu przewidzieli różnorodną zieleń oraz małą architekturę. Będą drzewa, trawy, byliny i pnącza. Gabiony z siedziskami ustawimy wokół placu zabaw, na którym zaplanowaliśmy ekologiczne, drewniane zabawki i urządzenia dla dzieci w różnym wieku. Całość będzie iluminowana oświetleniem parkowym.

Stylowo i nowocześnie

Projektanci zadbali, aby architektura budynków była nowoczesna i ponadczasowa, a jednocześnie odwoływała się do najlepszych wzorców. Na elewacjach zaplanowaliśmy więc szarości i biel. Lekkość budynkowi zlokalizowanemu w pierwszej linii zapewnią obłości i szklane balustrady balkonów.

Strefy wejściowe zaskoczą elegancją. Pojawią się ozdobne okładziny nawiązujące strukturą do drewna. Kontrastowe posadzki, plafony, lustra i zieleń podkreślą ozdobny charakter klatek.

Zapytaliśmy gdańszczan, jak oceniają lokalizację osiedla. Mówią, że „Słowackiego 77” łączy w sobie urok życia w mieście i bliskość natury. W tej części miasta żyje się bowiem nieco inaczej – jakby wolniej i bez pośpiechu. Okolica, dzięki temu że oddzielona od głośnych arterii, jest przyjazna i gwarantuje bardziej naturalny rytm dnia i rodzinną atmosferę. Z kolei najbliższe sąsiedztwo zapewnia łatwy dostęp do osiedlowego sklepu, piekarni, szkoły czy przedszkola.

Odbiory mieszkań przewidzieliśmy na I/II kwartał 2021 roku.

Inne aktualności dla Gdańsk

05 04 2019
Z Długich Ogrodów na Szymanowskiego – nowa siedziba biura sprzedaży
zapraszamy do nowej siedziby biura sprzedaży przy ul. Szymanowskiego 12 lokal U5
Osiedle Rewita
08 03 2019
Nowe mieszkania w Gdańsku – startuje sprzedaż „Rewity”
Prawie wszyscy kochamy morze i - oczywiście - Gdańsk. Potwierdzeniem tego było duże zainteresowanie naszymi wcześniejszymi projektami w stolicy [...]
Apartamenty Ogrodowa
07 01 2019
Rusza sprzedaż apartamentów „Ogrodowa”
Rozpoczynamy sprzedaż apartamentów „Ogrodowa”. To zaledwie 54 mieszkania w pięciu kameralnych budynkach.