24 02 2020
„Polanka Niemena” – nowe osiedle w Poznaniu

Na poznańskiej Łacinie budujemy nowe osiedle. Będzie nowoczesne, zielone i estetyczne, a mieszkania otrzymają praktyczne rozkłady. Do kupienia są mieszkania od 1- do 5-pokojowych.

Miejsce dla każdego

„Polanka Niemena” położona jest w świetnie skomunikowanym rejonie miasta (autobus, tramwaj). Tu wszystko jest pod ręką – sklepy, piekarnia, apteka czy punkty usługowe. Co więcej, w pobliskich galeriach handlowych można nie tylko zrobić zakupy, ale także skorzystać z oferty kin, basenu czy siłowni. Są także żłobki i przedszkola. Dobrze rozwinięta infrastruktura i bliskość centrum, a jednocześnie niepowtarzalny klimat, to coś, co urzeka w Polance każdego.

Atrakcyjnie i zielono

Największym atutem osiedla będą 3 imponujące dziedzińce. Na każdym zaplanowaliśmy inną strefę – zabawy, rekreacji lub wypoczynku i sąsiedzkich spotkań. A wszystko w otoczeniu spektakularnej zieleni. Co więcej, również dachy będą zielone! Na szczególną uwagę zasługują naprawdę duże odległości pomiędzy poszczególnym skrzydłami budynku. Biel i modna szarość zdominują elewacje, a okładziny o strukturze cegły lub drewna dodadzą budynkom dynamiki.

Zaplanowaliśmy 294 mieszkania. Wszystkie posiadają balkon lub loggię, a te na parterach – ogródek. Z kolei na najwyższej kondygnacji mieszkańcy mogą liczyć na fenomenalne, zielone tarasy.

Zakończenie prac przewidzieliśmy na koniec 2021 roku.

Inne aktualności dla Poznań

25 11 2020
Nowe osiedle na Nowym Mieście w Poznaniu
„Przy Unii” to nazwa osiedla, które powstanie przy ul. Unii Lubelskiej właśnie. Budimex Nieruchomości wybuduje 223 mieszkania.
06 10 2020
Polanka Niemena – dni otwarte z rabatami
Już w najbliższy piątek i sobotę – 9 i 10 października – w biurze przy ul. Milczańskiej 1 w Poznaniu odbędą się dni otwarte osiedla Polanka [...]
29 09 2020