Osiedle Na Smolnej VII
07 05 2019
Rośnie osiedle „Na Smolnej” w Poznaniu

To już VII etap dobrze znanej „Smolnej”. Dlaczego poznaniacy pokochali osiedle? Dzięki wszechobecnej zieleni i niewysokiej zabudowie wpisanej w otoczenie. Życie na osiedlu przypomina spokojne mieszkanie poza miastem. Jednocześnie jest stąd wszędzie blisko.

Rodzinnie i wygodnie
Dzięki rozwojowi osiedla cała dzielnica się zmienia – prężnie funkcjonują tu lokale usługowe i sklepy. Powstają także miejsca, gdzie można przyjemnie spędzić czas. Są żłobki, przedszkola, szkoła i kościół. Nic więc dziwnego, że osiedle Na Smolnej chętnie wybierają rodziny z dziećmi. W pobliżu osiedla znajduje się stacja rowerów miejskich i przystanek autobusowy. Dzięki tym rozwiązaniom zaledwie w kilka minut możemy znaleźć się na malowniczej Śródce czy na Starym Rynku.

Siódemka
Etap siódmy będzie spójny z poprzednimi. 4-piętrowy budynek w kształcie litery E z dodatkowym skrzydłem stanie u zbiegu ul. Mariackiej i ul. Smolnej. Znajdzie się w nim 156 mieszkań, od kawalerek do 5-pokojowych apartamentów, o metrażach od 31 do 100 m kw.
Elewacje pokryje biel z elementami ciepłego brązu, okna otrzymają teksturę drewna, a wejścia do klatek ozdobi nowoczesna okładzina. Dzięki tym zabiegom podkreślimy miejski charakter osiedla. Przy budynku zaplanowaliśmy trzy zielone (z bylinami, krzewami, drzewkami) dziedzińce z elementami małej architektury (siedziska, ławki, iluminacja roślin). Powstanie także niewielki skwerek rekreacyjny ze stołami do gier towarzyskich.

Wszystkie mieszkania mają funkcjonalne rozkłady i umożliwiają wiele wariantów aranżacji. Zdecydowana większość posiada balkon, loggię lub ogródek.

Przekazywanie mieszkań planujemy na III kw. 2021 roku.

Inne aktualności dla Poznań

25 11 2020
Nowe osiedle na Nowym Mieście w Poznaniu
„Przy Unii” to nazwa osiedla, które powstanie przy ul. Unii Lubelskiej właśnie. Budimex Nieruchomości wybuduje 223 mieszkania.
06 10 2020
Polanka Niemena – dni otwarte z rabatami
Już w najbliższy piątek i sobotę – 9 i 10 października – w biurze przy ul. Milczańskiej 1 w Poznaniu odbędą się dni otwarte osiedla Polanka [...]
29 09 2020