27 05 2020
Osiedle na Woli – mieszkaniami z tarasami

Wprowadzamy do sprzedaży drugi etap osiedla Wola Skwer przy ul. św. Stanisława w Warszawie. W ofercie znajdzie się 155 mieszkań od 1- do 6-pokojowych (od 25,5 do 149 m kw.), wszystkie z balkonami, tarasami lub ogródkami.

Zaledwie 120 metrów dzieli budynki od przystanku tramwajowego, który znajduje się na ulicy Obozowej. Niedaleko powstał również nowy przystanek kolei aglomeracyjnej Warszawa Koło, a także stacja „Młynów” II linii metra. Okolica może pochwalić się także dobrym zapleczem – szkołami, sklepami i parkami. Co więcej, w I etapie na parterze powstały lokale handlowo-usługowe, które ułatwią i umilą codzienne funkcjonowanie.

Niewielka skala, cisza, zieleń

Jak mówi Iwona Pasterska, kierownik biura sprzedaży, drugi etap powstaje w drugiej linii zabudowy od ul. Obozowej. – Dzięki temu mieszkania będą ciche i z widokiem na zielony dziedziniec lub na lokalną uliczkę, co pozwoli na zachowanie kameralnego charakteru osiedla. A jeśli dodamy do tego atrakcyjne rozkłady mieszkań zarówno tych większych, jak i niewielkich „dwójek” oraz największe wśród okolicznych inwestycji balkony i tarasy, to widzimy, że jest to miejsce nie tylko dobre dla rodzin, ale i atrakcyjna lokata kapitału – wylicza.

Na wewnętrznym dziedzińcu zaplanowano różne strefy – zabaw, ćwiczeń i wypoczynku. Mała architektura (ławki, drewniane podesty) oraz różnorodna zieleń będą wyróżnikiem osiedla. Zieleń pojawi się również przed budynkiem od strony ulicy – nowy skwer miejski będzie dostępny dla wszystkich.

Projekt osiedla przygotowała pracownia PIG Architekci. Projektanci zastosowali lubianą, jasną kolorystykę oraz stolarkę okienną w kolorze drewna. Więcej o osiedlu Wola Skwer II na https://wolaskwer.pl/e2/.

Inne aktualności dla Warszawa

08 11 2019
Zamykamy biuro sprzedaży na Redutowej
we wtorek 12 listopada zamykamy (na stałe) biuro sprzedaży na Redutowej.
23 05 2019
Czas na Olympic! Rośnie osiedle na warszawskiej Pradze
Drugi etap „Mińskiej 69” będzie kontynuacją idei osiedla. Jako że powstaje vis-à-vis zabytkowego toru kolarskiego Nowe Dynasy, pojawią się [...]
Wola Skwer