09 02 2021
III etap Nowego Grabiszyna we Wrocławiu

Osiedle powstaje w jednym z lepszych miejsc we Wrocławiu – blisko szkół, terenów zielonych i sklepów. Rejon jest dobrze skomunikowany z innymi częściami miasta, a ścieżka rowerowa prowadzi do samego Rynku. W III etapie wybudujemy 187 mieszkań.

Najnowsza część Nowego Grabiszyna to dwa budynki. Zaplanowaliśmy zarówno ustawne kawalerki, jak i komfortowe 2- i 3-pokojowe mieszkania czy nawet przestronne „czwórki” – dla rodzin. Do wyboru są metraże od 27 do 85 m kw. W większych mieszkaniach architekci zaprojektowali widne kuchnie, dodatkowe toalety i miejsca na szafy lub garderobę. Mieszkania będą wyposażone w nowoczesne instalacje wewnętrzne, liczniki poboru mediów ze zdalnym odczytem, a każdy pokój będzie w pełni podłączony do instalacji RTV.

Osiedle dobrze zaprojektowane

Budynki etapu III dopasowaliśmy kolorystycznie do wcześniejszych. Zastosowaliśmy analogiczne rozwiązania materiałowe, aby uzyskać jednorodne i spójne estetycznie osiedle. Dużą uwagę poświęciliśmy też planowaniu części wspólnych. Przez osiedle etapu III przebiega ciąg pieszo-rowerowy. Znajdą się tu również przestrzenie dla dzieci i młodzieży – amfiteatr i tyczki do gier zespołowych, a także plac zabaw i siłownia na wolnym powietrzu.

Grabiszyńska. Życie w centrum

Okolica Nowego Grabiszyna to miejsce, w którym żyje się po prostu wygodnie. W pobliżu znajdują się sklepy, centra handlowe, przedszkola i szkoły, apteki i przychodnie, obiekty kulturalne i sportowe – słowem: wszystko, czego potrzeba na co dzień. Blisko stąd do terenów rekreacyjnych – parku Grabiszyńskiego i Lasku Oporowskiego. Miejsce jest dobrze skomunikowane z innymi częściami miasta: przystanek tramwajowy znajduje się przy samym osiedlu, a ścieżka rowerowa biegnie do samego Rynku.

Inne aktualności dla Wrocław

27 05 2020
Wrocław. Nowe mieszkania 2 km od centrum
Wystartował II etap osiedla przy ul. Grabiszyńskiej we Wrocławiu. „Nowy Grabiszyn” oferuje m. in. rozkładowe „czwórki” dla rodzin oraz „dwójki” w [...]
05 10 2019
#DobreSasiedztwo na Grabiszynie-Grabiszynku – znamy zwycięskie projekty!
Akcja #DobreSasiedztwo spodobała się wrocławianom. W konkursie zgłoszono 9 projektów, a łącznie oddano aż 21119 głosów. Walka trwała dosłownie do [...]